Om mig


Riktigt varför det tog mig själv så lång tid att hamna här som frilans vet jag inte. Är det inte så självklart för någon som älskar att läsa och berätta? Trots det krävdes det nästan 20 års omväg i en helt annan bransch efter studierna i historia, filosofi och statskunskap. Idag har jag slutat fundera på det och försöker istället att använda så mycket tid jag bara kan till att göra det jag trivs bäst med och är bäst på; att finna kärnan i en berättelse och återge den så inlevelsefullt jag kan.


Det spelar ingen roll om det är i skrift, i podd eller som föreläsning så är mina ledstjärnor ärlighet, tydlighet och passion. Drivkraften alltid nyfikenhet. Även om nästan allt jag gör handlar om historia så tar jag gärna andra uppdrag, kontakta mig så ser vi vad vi kan komma överens om.


Mina tjänster


Jag kan hjälpa dig med textbearbetning, faktagranskning och översättning från engelska. Vid behov även inläsning av text till ljudfil.


Text


Alla typer av arbeten, från kortaste brev eller annons till hel bok. Så vare sig du har en halv A4 du vill att någon mer kikar på innan den skickas iväg eller om du vill skriva ditt företags historia, tveka inte att kontakta mig. Jag gör inte layout själv men har god kontakter på området och kan erbjuda en helhetslösning inklusive tryckkontakt. Kika gärna på min bok om Jönköping och Huskvarna som är utgiven på eget förlag och är min egen produkt från första idé till distribution till återförsäljare.


Faktagranskning


När barnboksförfattaren och illustratören Linnéa Krylén skrev sin fantastiska Handbok för storsamlare fick jag äran att kolla minsta lilla uppgift. Både hon själv och förlaget var nöjda med insatsen och jag vill gärna ha fler uppdrag av den här typen, för det var buskul kort sagt!


Översättning


Min största sorg i livet är att jag aldrig lärde mig tyska eller ryska i livet. Det och att jag inte blev back i Edmonton Oilers. Men man kan inte få allt och jag är trots allt ganska snajdig på att översätta från engelska. Prova mig gärna.


Inläsning


Med vana från föreläsningar och ett hundratal poddar sitter känslan där för att vara tydlig men samtidigt låta personlig. Lyssna på en podd och se om du gillar min röst och mitt ljud.